Troezen - το σπίτι του Θησέα

 Η περιοχή της Τροιζηνίας έχει κατοικηθεί από την πρώιμη ανθρώπινη ιστορία. Η ιδανική τοποθεσία, η πλούσια φύση και το ιδανικό κλίμα ήταν πάντα ένα κίνητρο για να εγκατασταθούν. Στις προϊστορικές εποχές, η Τροιζηνία ήταν ένα από τα πρώτα πυκνοκατοικημένα μέρη και σημαντικοί μύθοι συνδέονται με την περιοχή. Υπήρχε ο βασιλιάς Σάρωνας, ο οποίος πνίγηκε ενώ κυνηγούσε στη λίμνη Ψιφτά ή τον Ιππόλυτο, ο οποίος τιμωρήθηκε από τον Ποσειδώνα για μια «παράνομη» σχέση με τη μητριά του και που σκοτώθηκε από ένα κύμα στην ιππασία. Και οι δύο μύθοι μπορούν να αναφέρονται στα κύματα του τσουνάμι που συνέβησαν το 1627 π.Χ. που προκλήθηκαν από την έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης.
Το μυκηναϊκό κάστρο, το οποίο πιθανώς ήταν της προϊστορικής Τροιζήνας, βρίσκεται κοντά στο χωριό Γαλατάς.
Η αρχαία, κλασική πόλη και το περίφημο ιερό του Ασκληπιείου ανασκάφθηκαν και ερευνήθηκαν από τον Γερμναό αρχαιολόγο Γαβριήλ Βέλτερ το 1941.
Σήμερα μπορείτε ακόμα να δείτε τον ναό του Ιππόλυτου, του Ασκληπιού και ένα παλιό βωμό στην περιοχή ανασκαφής. Ο Ναός της Αφροδίτης είναι τώρα η Εκκλησία της Επισκοπής. Ένα στάδιο θεωρείται ότι βρίσκεται κάτω από αυτό στα ανατολικά. Οι ανασκαφές δεν έχουν προχωρήσει πολύ από τότε που ο Γκάμπριελ Γουέλτερ. Υπάρχουν σίγουρα πολλά άλλα κτίρια ακριβώς στην περιοχή ανασκαφής.
Σίγουρα αξίζει να τα δείτε!
Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν ακόμη ρωμαϊκά κτίρια, παρατηρητήριο και παλαιοχριστιανική βασιλική στις λεμονιές.

 

φωτογραφίες